Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Active ale Hidroelectrica, în pericol de a fi vândute sub preţul real

ActualitateData adaugarii: 2014-08-13

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Liderul sindical Cristinel Popescu susţine că Hidroelectrica va scoate la vânzare zeci de vile de protocol, apartamente în care locuiesc angajaţi ai companiei şi terenuri, care vor fi cumpărate, probabil, de apropiaţi ai grupării de interese în care se află Remus Borza, la preţuri subevaluate.
Cristinel Popescu, preşedintele Sindicatului Porţile de Fier, concediat de la Hidroserv Porţile de Fier, unde era responsabil cu stingerea incendiilor, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Hidroelectrica va scoate la vânzare 600 de apartamente în care locuiesc angajaţi ai companiei, 40 de sedii ale Hidroelectrica, 22 de case de protocol şi 200.000 de metri pătraţi de teren, potrivit Mediafax.
"Pentru toate acestea, Remus Borza speră să obţină 50 de milioane de euro. Este evident că în momentul în care anunţi ca preţ de strigare această sumă, aşa cum ştiţi, atunci când se vând active aflate în situaţia de insolvenţă, preţul scade şi probabil că el va scădea cu cel puţin 25% dacă nu mai bine, ceea ce înseamnă că cei care trebuie, cei care sunt pregătiţi şi cei care ştiu vor cumpăra cele 40 de sedii, vor cumpăra casele şi vilele de protocol, vor cumpăra cei peste 200.000 de metri pătraţi de teren. (…) Pentru acestea se vor bate, cel mai probabil, indivizi pe care nu ştiu dacă îi vom afla vreodată, dar care fac parte, probabil, din cei apropiaţi grupării de interese în care se află şi Remus Borza", a declarat Cristinel Popescu.

Sindicalistul a mai spus că multe dintre vilele de protocol ale Hidroelectrica se află în zone montane, compania investind anual în aceste spaţii, de-a lungul timpului, astfel încât ar putea fi catalogate la un nivel turistic de trei stele.
Totodată, Popescu susţine că Remus Borza urmează să vândă la preţuri mici şi mai multe microhidrocentrale care, fiind purtătoare de certificate verzi, vor aduce venituri de 15-20 de milioane de euro anual celor care le vor cumpăra.
Anunţul de vânzare a microhidrocentralelor a fost postat pe site-ul Hidroelectrica, licitaţia urmând să aibă loc în perioada 15-18 septembrie.
"Pe site-ul Hidroelectrica apare scris mare, de tot "lichidare de stoc la MHC- uri". Dacă ajungi să vinzi centralele hidro la lichidare de stocuri şi să mai şi anunţi sub aceasta formă acestă vânzare, este evident la ce preţuri se vor vinde aceste microhidrocentrale. Ele sunt toate purtătoare de certificate verzi, iar un certificat verde se vinde la 40-50 de euro pe MgWatt/h produs şi vândut. Anul acesta, pe primele cinci luni, Hidroelectrica a încasat între şase şi opt milioane de euro, referindu-mă la aceste certificate verzi, ceea ce înseamnă că cei care vor pune mâna pe aceste MHC-uri, vor avea în buzunar 6-8 milioane de euro pe cinci luni, 15-20 milioane de euro anual", a spus Cristinel Popescu.
Contractul de muncă al liderului Sindicatului Porţile de Fier, Cristinel Popescu, de la Hidroelectrica Serv, a fost desfăcut în 11 august, după ce acesta fusese cercetat disciplinar pentru absenţe nemotivate la locul de muncă.
Popescu a spus că măsura este abuzivă, întrucât se suspendase din funcţie, susţinând că pune această decizie pe seama faptului că devenise "incomod" prin declaraţiile publice pe care le-a făcut de-a lungul timpului la adresa administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de BorzaanchetaturgentdeDNA:
  De ce Borza Remus Adrian si Agliceru Ovidiu nu au recuperat prejudiciile constatate in rapoartele de control intern mentionate in Planul de reorganizare nr 1960/11.06.2013 de la pag 209 la 218? Principalii prejudiciatori ale caror fapte le tainuiesc Borza si Agliceru sunt printre altii Zachia Dragos fost director general, Tirsi Constantin director SH Rm Valcea, Serban Vergiliu fost director SH Rm Valcea, Arman Nicolae director Hidroserv Curtea de Arges-fratele directoarei de resurse umane Stancu Ionela din Executiv, Trihenea Constantin fost director general, David Mihai jr fost director general, Oprea Traian fost director general, Popa Roxana Manager Departament Executiv, Mihail Stanculescu fost director general, Ivan Constantin fost director SH Curtea de Arges, Suhan Victor fost director Hidroserv Curtea de Arges, Metehoiu Constantin fost director SH Curtea de Arges, Tatuc Cornel fost director SH Slatina, Dinca Olteanu Marcel Manager Departament Juridic etc Ceea ce nu spune Administratorul Judiciar EuroInsol SPRL in Planul de reorganizare nr 1960/11.06.2013 este ca pagubirea SC Hidroelectrica SA se produsese deja prin platile partilor deja executate din contractele denuntate sau reziliate amiabil. Pagubirea s-a datorat atat solutiilor tehnice, inutil de costisitor adoptate prin proiectele tehnice, cat si preturilor mult peste pretul pietei ale produselor achizitionate si puse in opera. Daca insa semnatarii rapoartelor au inventat prejudiciile la instigarea lui Borza si Agliceru pentru a-i da pretext lui Borza sa rezilieze contracte si a-si asigura astfel un interes material direct prin incasarea unei fractiuni procentuale din valoarea ramasa neexecutata a contractelor, de asemenea DNA trebuie sa cerceteze cu celeritate cazul.
  2014-08-14, 14:49:33 (adresa: 85.121.147.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

huliganii la parnaie ...
Comisia de Apărare din Camera Deputaților va anunţa dacă o audiază pe Carmen Dan

Crisul Alb nu va inunda ...
Obiective de investiții din domeniul apelor, în valoare totală de 32 mil euro

Crisul Alb nu va inunda ...
Obiective de investiții din domeniul apelor, în valoare totală de 32 mil euro

pt 27% ramasi datornici la taxa si impozite se pr ...
ANAF pune tunurile pe sute de mii de români! E posibil să te numeri printre ei! Incredibil ce se va întâmpla cu toate veniturile

decat ca este egal cu zero! ...
Obiective de investiții din domeniul apelor, în valoare totală de 32 mil euro

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei:

Eveniment

Economie

Finante Banci

Piata bursiera

Actualitate Companii

Specializat

Politic

Economie mondiala

Actualitate

IT&C

Extern

Util

Gadgeturi