Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Ponta: În septembrie se vor finaliza evaluarea şi contractarea proiectelor POS CCE

ActualitateData adaugarii: 2013-08-28

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


În acest scop s-au selectat din mediul privat 167 experţi pentru evaluarea tuturor cererilor de finanţare - 25 de experţi în domeniul juridic, 40 de experţi verificare cereri de rambursare şi 20 experţi în achiziţii publice

Premierul Victor Ponta şi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, i-au anunţat pe beneficiarii Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE) că toate proiectele vor fi evaluate până la 15 septembrie şi în aceeaşi lună va fi realizată şi contractarea.
Cei doi au transmis beneficiarilor POS CCE o scrisoare în care arată că Guvernul a aprobat un Plan de Acţiuni pentru deblocarea rapidă a programului.
În acest scop, s-au selectat din mediul privat 167 experţi pentru evaluarea tuturor cererilor de finanţare - 25 de experţi în domeniul juridic, 40 de experţi verificare cereri de rambursare şi 20 experţi în achiziţii publice. Experţii au început activitatea de evaluare a cererilor depuse în cadrul Axei prioritare 1 "Un sistem productiv Inovativ şi eco-eficient" (IMM-uri), fiind vorba de 3.902 cereri de finanţare, depuse încă din perioada guvernărilor anterioare şi neevaluate, cu un buget disponibil de 359 milioane euro, şi cu o valoare a proiectelor de 1,2 mlliarde euro.
Potrivit documentului, la 20 august, din cele 1.442 cereri de finanţare pentru investiţii mici intrate în evaluare, au fost finalizate şi declarate admise (cu punctaj de minim 60 de puncte), 647 de cereri.
În consecinţă, Guvernul estimează că procesul de evaluare pentru toate operaţiunile se va încheia până la 15 septembrie.Bugetul, suplimentat cu 110 milioane de euro
Guvernul a decis totodată suplimentarea bugetului programului până la suma maxima cerută la finanţare de proiectele admise după evaluarea tehnico-financiară, astfel încât toate proiectele depuse şi care întrunesc condiţiile tehnico-financiare prevăzute (punctajul de minim 60 de puncte) vor avea şi finanţare.
"Acest lucru s-a realizat prin realocarea unor sume din zona unor Axe prioritare în care nu s-au depus suficiente proiecte (respectiv s-au alocat economii în valoare de 110 milioane euro făcute pe Axa prioritară 4 POS CCE)", se arată în document, care precizează că "principalul motiv pentru care s-au făcut aceste suplimentări "ţine de dorinţa Guvernului de a susţine întreprinderile mici şi mijlocii, ca element fundamental al relansării economice în România".
Executivul dă asigurări în scrisoare că proiectele vor fi contractate rapid, la începutul lunii septembrie.
"Din fericire, anul trecut a reprezentat unul de grea încercare (...) ca urmare a blocării unor fonduri, în urma identificării de fraude comise în trecut, în perioada 2009 - 2011. Ne-am asumat repararea şi deblocarea programelor, prin măsurile pe care le-am adoptat", se arată în scrisoarea transmisă de premierul Victor Ponta şi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, beneficiarilor contractelor de finanţare POS CCE.
Potrivit acesteia, în urma măsurilor luate de Guvern în ultima perioadă, absorbţia fondurilor europene a accelerat major, crescând de la cca 7% anul trecut, până la 21% în prezent. "Doar în luna iulie, România a reuşit să atragă peste 730 milioane de euro din fonduri europene, adică cca jumătate din toată suma rambursată în perioada 2007 - 2012", se arată în scrisoarea citată.

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Bacovia,din regatul cel bacovian ...
  Noi dezbateri la Codul de procedură penală şi legea privind organizarea judiciară

  Nu mai este nicio indoiala. Romanii s- au convins. ...
  Noi dezbateri la Codul de procedură penală şi legea privind organizarea judiciară

  Ilie una cu Alah,mai baga ...
  Cutremur puternic luni dimineață: Cel puțin trei persoane au murit și peste 100 au fost rănite

  PROBA e mama justiţiei. Cine frânează şi ASCUN ...
  Noi dezbateri la Codul de procedură penală şi legea privind organizarea judiciară

  COLUMBIA 8 DUMNEZEU 8; COLUMBIA 16 Iisus Hristos 1 ...
  Noul președinte al Columbiei, Ivan Duque, și-a anunțat drept prim obiectiv «corectarea» acordului cu gherilele FARC

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Opinii

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Specializat

  Politic

  Economie mondiala

  Business Style

  Actualitate