Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Hidroelectrica va suporta costurile suplimentare de amenajare a râului Jiu

Actualitate - Afrodita Cicovschi / afrodita.cicovschi@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2010-12-01

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Potrivit unui proiect de hotărâre elaborat de Ministerul Economiei, finanţarea amenajării hidroenergetice a râului Jiu pe sectorul Livezeni-Bumbeşti se va face atât din surse proprii ale societăţii, cât şi din surse atrase sau alte fonduri legal constituite cu această destinaţie

Costurile lucrărilor suplimentare de amenajare hidroenergetică a râului Jiu vor fi suportate din sursele proprii ale Societăţii Comerciale de Producere a Energiei Electrice "Hidroelectrica" - SA Bucureşti, din surse atrase, precum şi din alte fonduri legal constituite cu această destinaţie. Prevederea este stipulată într-un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici actualizaţi ai obiectivului de investiţii "Amenajarea hidroenergetică a râului Jiu pe sectorul Livezeni-Bumbeşti", postate pe site-ul Ministerului Economiei.
"Finanţarea obiectivului de investiţii prevăzut la art.1 ("Amenajarea hidroenergetică a râului Jiu pe sectorul Livezeni-Bumbeşti" - n. red.)  se face din surse proprii ale Societăţii Comerciale de Producere a Energiei Electrice "Hidroelectrica" - S.A. Bucureşti, din surse atrase, precum şi din alte fonduri legal constituite cu această destinaţie", se arată în documentul citat.
Potrivit Notei de fundamentare aferente proiectului, principalele cauze care au generat apariţia lucrărilor suplimentare necesare asigurării parametrilor tehnico-energetici ai obiectivului de investiţii în corelaţie cu asigurarea funcţionării celor două centrale hidroenergetice şi a întregului circuit hidraulic în condiţii de siguranţă în exploatare sunt atât accidentele geologice "motivate de caracteristicile fizico-mecanice eterogene ale rocilor de pe traseul aducţiunii care au generat lucrări suplimentare de sprijinire a rocii în etapa de excavare a galeriei de aducţiune", precum şi de natură geologică datorate structurii tectonice a rocilor intersectate de traseul galeriei, "care au generat în procesul tehnologic de excavare al conturului galeriei supraprofile mai mari de 10 cm, valoare stabilită iniţial (PT) în caietul de sarcini, valoare care a stat la baza calculului volumului de beton din cămăşuiala galeriei".

Alte cauze care au determinat apariţia lucrărilor suplimentare sunt geologice şi geomorfologice, datorită condiţiilor din amplasamentul nodului hidrotehnic Livezeni, precum şi cauze datorate necesităţii blindării aducţiunii principale în zona nodurilor de presiune şi a ferestrelor de acces. "Lucrările suplimentare sunt necesare pentru asigurarea exploatării în condiţii de siguranţă a CHE Dumitra şi CHE Bumbeşti împreună cu circuitul hidraulic al schemei de amenajare în integritatea sa, în conformitate cu elementele cauzale precizate la punctele A-G. Menţionăm că documentaţiile care justifică fizic şi valoric lucrările suplimentare sunt elaborate la faza "Detalii de execuţie" de către proiectantul lucrărilor S.C. ISPH S.A., fiind avizate de către Consultantul lucrărilor S.C. ISCE S.A., cel care a elaborat şi actualizarea devizului general, precum şi de CTE Hidroelectrica în calitate de beneficiar", se mai arată în Nota de fundamentare.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 3 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  pisha: deci tu o ai mai mica decat inflația! ...
  Veste soc despre plata pensiilor: Ce trebuie să facă urgent toți pensionarii români

  decat ca tot la parnaie ma pensionez! ...
  Lovitură pentru guvernul DĂNCILĂ! Dezvaluiri incendiare despre planurile instaurării dictaturii în România! Măcelul aplicat de jandarmi confirmă totul

  dragnea, infractorul criminal, analfabetul sef, vo ...
  Un călător s-a aruncat în fața metroului, dar nu a fost rănit

  Precizare in legatura cu inflatia: romanilor le pl ...
  Veste soc despre plata pensiilor: Ce trebuie să facă urgent toți pensionarii români

  Discover The Secret 3-Step Amazon Formula & Start ...
  Modalități de imprimare textile - ce înseamnă și ce obiecte poți imprima

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: