Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Cine va fi noul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF)?

Răzvan Burleanu
Ionuț Lupescu
Marcel Pușcaș

Comentarii (1) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Expoziţii temporare la Muzeul Naţional de Artă

Actualitate - Ana Maria Ionescu
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2008-12-30

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR) îşi aşteaptă publicul, în luna ianuarie a anului care se apropie, la expoziţiile temporare inaugurate în ultimele luni ale lui 2008: "Napoleon al III-lea şi Principatele Române", "De la Întruparea Cuvântului la Îndumnezeirea Omului. Icoane bizantine şi postbizantine din Grecia" şi "Linia şi culoarea".
Organizată cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la naşterea lui Napoleon al III-lea şi a 150 de ani de la Unirea Principatelor Române (în 2009), expoziţia "Napoleon al III-lea şi Principatele Române" prezintă circa 200 de opere de artă plastică şi decorativă, documente şi fotografii rare. Piesele provin de la 39 de muzee şi instituţii din România şi Franţa şi ilustrează legăturile politice, culturale şi artistice dintre Franţa şi Principatele Române de la sfârşitul secolului al XVIII-lea până în 1881, anul proclamării Regatului României. Expoziţia este deschisă până la 1 februarie.
Cuprinzând  64 de icoane bizantine şi postbizantine care datează din secolele XIII-XVIII, expoziţia "De la Întruparea Cuvântului la Îndumnezeirea Omului. Icoane bizantine şi postbizantine din Grecia" oferă iubitorilor de artă din România posibilitatea de a admira exponate preţioase care provin din mai multe muzee de prestigiu din Grecia, precum şi dintr-o colecţie particulară.
Expoziţia, organizată în colaborare cu Fundaţia Culturală Greacă, este deschisă până la 15 ianuarie.  Cea de-a treia expoziţie temporară, "Linia şi culoarea", este prima pe care Muzeul Luvru o prezintă în România. Aceasta reuneşte 61 de desene reprezentând studii după model, schiţe de arhitectură sau proiecte de compoziţii religioase, istorice sau mitologice. Lucrările ilustrează arta desenului la Florenţa în secolul al XVII-lea. Două picturi în ulei de Carlo Dolci întregesc expunerea. Creaţiile artiştilor florentini - mari maeştri ai picturii, dar şi ai desenului - se caracterizează printr-un realism ce îşi are originea în Renaştere, dovedind o mare fineţe a observaţiei şi dorinţa de a experimenta în tehnici diverse. Artiştii folosesc culoarea pentru a obţine un plus de expresivitate şi rafinate efecte picturale. Deschisă în Corpul Ştirbei al MNAR, expoziţia poate fi vizitată până la 11 ianuarie. 

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de Ion:
  Canada la un telefon distanta! Stela Coldea, Immigration Specialist, Government of Canada CSIC member. Tel: +1-416-288-9545 Em ail: stelacoldea@immigrat ionandvisa.ca Dor u Coldea, Director of Business/Immigration to Canada Tel: +1-647-341-4590 Fa x: +1-416-849-5622 Em ail: dorucoldea@immigrati onandvisa.ca Pent ru asistenta in limba maghiara telefonati la: Mihaela Kiss, Case Processing Manager Tel: +1-905-827-5625 Em ail: ekiss@immigrationan dvisa.ca
  2008-12-30, 14:44:26 (adresa: 75.183.121.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

decat ca nu chiar toate psdizdele-s curvele mele! ...
Dragnea și Dăncila se duc miercuri în Israel. Vizita, ținută la secret până în ultimul moment

Domnilor inspectori de la MUNCA, hai sa mergem pe ...
Inspecția Muncii a aplicat amenzi de un milion de euro pentru muncă nedeclarată

in perioada 2025 aprile 20-18! ...
Prim-ministrul Viorica Dăncilă va efectua, în perioada 25-26 aprilie, o vizită oficială în Statul Israel, la invitaţia prim-ministrului Statului Israel, Benjamin Netanyahu

indicele robor este inca tinut mult sub inflatie! ...
Indicele ROBOR la 3 luni a crescut din nou! Este vorba despre o creștere majoră! Care sunt efectele|

decat ca in toate agentiile am pus incompetenti! ...
Toate contractele la energie au fost modificate

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: