Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate Companii

Primul proiect imobiliar din România care obține certificarea BREEAM Excellent după standardele emise în 2016

Actualitate Companii


Sursa foto: Wall-Street.ro

Data adaugarii: 2017-09-14

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

•    Proiectul de birouri Unirii View a obținut certificarea BREEAM cu calificativul Excellent, fiind primul proiect imobiliar din România care aplică și obține certificarea după cele mai noi standarde, emise în 2016

•    Procesul de obținere a certificării BREEAM a fost coordonat de către BuildGreen, liderul pieței locale de consultanță în domeniul proiectării, dezvoltării și certificării clădirilor sustenabile din România

•    Unirii View este proiectul de birouri cu cel mai central amplasament din București, la doar cinci minute de Piața Unirii. Proiectul, a cărui dată de livrare este estimată pentru vara anului 2018, va avea 18 etaje și o suprafață închiriabilă de aproximativ 18.000 de metri pătrați, din care 4.000 de metri pătrați au fost deja închiriați de NTT Data România

Proiectul de birouri Unirii View, aflat în plin proces de dezvoltare în centrul Bucureștiului, la o distanță de numai cinci minute de Piața Unirii, a obținut certificarea sustenabilă BREEAM cu calificativul Excellent, devenind astfel primul proiect imobiliar din România care aplică și obține certificarea verde după cele mai noi standarde, emise în 2016.
Noile criterii BREEAM lansate în 2016 sunt considerate a fi mult mai stricte față de cele precedente. Acest lucru înseamnă, pe de o parte, că proiectul Unirii View a îndeplinit o serie de standarde mult mai riguroase față de normele vechi, iar, pe de altă parte, același calificativ obținut după metodologia anterioară ar corespunde, conform noii proceduri, unui scor inferior.
”Obținerea unui calificativ cât mai bun se transpune în economii de sute de mii de euro pentru companiile care își desfășoară activitatea în proiect. În plus, actualii și viitorii chiriași ai unei clădiri de birouri dar și cei care vor lucra într-un astfel de proiect fac parte dintr-o nouă generație care a crescut conștientizând necesitatea de a reduce impactul asupra mediului înconjurător. Noi considerăm a fi o obligație comercială dar și personală încercarea de a reduce cât mai mult posibil impactul clădirilor asupra mediului înconjurător, folosind astfel cele mai recente standarde BREEAM și țintind doar nivelul Excellent”, declară Didier Balcaen, general manager Speedwell Speedwell Real Estate Development, companie desemnată să coordoneze și să dezvolte Unirii View.
Procesul de obținere a certificării BREEAM a fost coordonat de către BuildGreen, liderul pieței locale de consultanță în domeniul proiectării, dezvoltării și certificării clădirilor sustenabile din România
”Obținerea unei certificări cu un calificativ cât mai bun și un scor care să se transpună și în caracteristicile și facilitățile factuale ale proiectului a devenit imperioasă pe piața locală de birouri, acesta fiind unul dintre factorii de diferențiere într-un context în care oferta este foarte variată iar cererea nu se mai raportează doar la metri pătrați și amplasament ci și la facilitățile oferite și la beneficiile pe termen mediu și lung”, declară Răzvan Nica, managing director BuildGreen.

Unirii View este una dintre clădirile din București cu cel mai eficient etaj, având o lățime de 12 metri între fațadă și nucleul clădirii, fără stâlpi sau alte elemente de structură. Înălțimea netă va fi de 2,9 metri pe nivel, clădirea va dispune de un generator electric alocat în funcție de nevoile chiriașilor, ferestre care se vor putea deschide și un sistem de ventilație performant, elemente care vor putea permite o densitate de o persoană la opt metri pătrați.
Dezvoltarea Unirii View decurge potrivit planurilor asumate, în prezent lucrându-se concomitent la etajele 1 și 2 ale structurii supraterane. Proiectul este dezvoltat de către investitorul belgian Yves Weerts în urma unei investiții de aproximativ 33 de milioane de euro și va avea o suprafață închiriabilă de aproximativ 18.000 de metri pătrați, livrarea fiind estimată pentru vara anului 2018.
Clădirea a atins deja un grad de preînchiriere de aproape 25% după ce furnizorul de servicii și soluții software NTT Data România a închiriat o suprafață de 4.000 de metri pătrați în proiect.
Clădirea este amplasată pe bulevardul Corneliu Coposu și va avea 18 etaje: parterul, 17 etaje pentru birouri și ultimul etaj tehnic, plus o parcare subterană generoasă împărțită pe trei niveluri. Cu o înălțime care va atinge 73 de metri, Unirii View va reprezenta și cea mai vizibilă clădire din centrul Capitalei.
Investitorul din spatele Unirii View este Yves Weerts, un antreprenor de naționalitate belgiană care a derulat mai multe investiții pe piața imobiliară din România, precum dezvoltarea și vânzarea Deva Logistics Park către fondul de investiții CTP.
Echipa din spatele Unirii View este completată de Bog’Art ca antreprenor general al proiectului, Westfourth Architecture, care în cooperare cu DMA Architecture & Interior Design au adus viziunea arhitecturală și gestionează partea de design în timp ce compania de consultanță imobiliară Griffes, reprezentată de către Andreea Păun, se ocupă de strategia de leasing și de managementul comercial.

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Va multumim tavarasci Teodorovici ca in sfarsit d ...
  Autoritățile au pus gând rău PENSIILOR ROMÂNILOR!

  Avem numai de invatat de la Marea Franta care a fo ...
  Evaluarea Națională: Elevii de clasa a VI-a susțin prima probă

  In al WW II toti militarii au purtat la bandulier ...
  Rusia: Un tir cu patru rachete intercontinentale Bulava a reuşit în Marea Albă

  chiria au platit-o? ...
  Sediul central al Partidului România Mare (PRM) a fost spart

  multi elevi din romania nu stiu citi nimic. ...
  Copiii din scolile elementare nu stiu sa citeasca ceasul. Care este cauza?

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Fonduri Europene

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Economie mondiala

  Actualitate

  IT&C

  Transporturi