Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate Companii

Diferenţele dintre apartamentele noi şi vechi, mari în Nord şi insesizabile în Sudul Capitalei

Actualitate Companii - Adrian Ungureanu / adrian.ungureanu@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2014-11-10

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


În cartierele dinspre nordul Bucureştiului, apartamentele noi sunt vândute şi cu 60% mai scump decât cele vechi
În zonele apropiate de centrul Capitalei, diferenţele sunt între 10% şi 15%
Diferenţele dintre apartamentele noi şi vechi din jumătatea sudică a oraşului aproape că dispar


Piaţa imobiliară din Capitală este împărţită în două, jumătatea nordică a oraşului prezentând o diferenţă enormă între preţurile de tranzacţionare ale apartamentelor noi faţă de cele vechi. În unele cartiere, diferenţa de preţ, pe metrul pătrat util, poate să fie şi de peste 60%.
Potrivit unui studiu realizat de portalul HomeFinders.ro, în care au fost luate în calcul preţurile medii de tranzacţionare din aceeaşi zonă a Bucureştiului, preţul pe metru pătrat util într-un apartament nou este cu 60,58% mai mare decât în blocurile construite în anii ’80, situate în imediata apropiere, în cartierul Aviaţiei. Astfel, preţul mediu de tran­zacţionare în blocurile noi din zona Zăgazului este de aproximativ 2.200 euro pe metru pătrat util, în timp ce preţul mediu de tran­zacţionare pentru un apartament dintr-un bloc vechi situat în cartierul Aviaţiei ajunge la 1.370 euro pe metru pătrat util.
Potrivit studiului citat, o dife­renţă asemănătoare între preţurile de tranzacţionare ale apartamentelor noi şi cele ale apartamentelor vechi se înregistrează tot în zona de Nord a Capitalei, în Floreasca, unde preţul unei locuinţe noi este cu aproximativ 50% mai mare decât acela al unei locuinţe vechi. Aici însă, blocurile sunt mai vechi, construite în anii ’50-’60.
În zonele semicentrale, una dintre cele mai mari diferenţe de preţ se regăseşte în zona Piaţa Iancului. Aici, apartamentele vechi se tranzacţionează la un preţ mediu de aproximativ 1.060 euro pe metru pătrat util, în timp ce apartamentele noi se vând cu un preţ mediu de 1.
350 euro pe metru pătrat util, preţ cu 27,35% mai mare.
Diferenţele de preţ mediu de tranzacţionare scad însă în anumite zone centrale, precum zona Călăraşilor, unde preţul într-un bloc construit în anii ’90 este de 1.275 euro, iar într-un bloc nou, preţul ajunge la 1.450 euro, raportat la metru pătrat util, o diferenţă de doar 13,72%.
„În zonele Centrale şi de Nord, cererea este în creştere, susţinută şi de îmbunătăţirea condiţiilor de creditare, însă oferta nouă disponibilă astăzi pe piaţă rămâne încă relativ constantă, motiv pentru care marginile de negociere sunt în scădere”, a declarat Matei Maloş, Managing Partner HomeFinders.ro.

În jumătatea sudică a Bucureştiului, diferenţele aproape că dispar

În zonele de Sud, dar şi în alte zone din extremitatea de Est sau de Vest a Bucureştiului, diferenţele de preţ sunt insesizabile între apartamente situate în construcţiile ridicate în anii ’80-’90 şi apartamentele aflate în blocurile noi, construite în prezent. Mai mult, în aceste zone există şi situaţii în care dezvoltatorii au aplicat politici agresive de vânzare, motivaţi de dorinţa de a construi un număr cât mai mare de apartamente, iar în câteva cazuri, preţurile raportate la suprafaţa utilă a locuinţelor au fost chiar mai mici decât cele din imobilele construite în anii ’80.
Piaţa rezidenţială nouă se diferenţiază de cea veche şi la nivelul marjelor de negociere. Cei de la HomeFinders.ro afirmă că în unele cazuri negocierea cu dezvoltatorii este mai facilă, în special datorită faptului că majoritatea includ anumite marje de negociere de la început. În schimb, proprietarii apartamentelor vechi îşi personifică locuinţele, se ataşează emoţional de acestea şi, prin urmare, le este mai dificil să negocieze preţul. Totodată, marginile de negociere au scăzut în zonele unde cererea este mai mare şi nu există suficiente oferte care să o acopere.
 
 • Currently 4.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 4.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  huligani faradelege ...
  Incredibil! Bugetarii din România care au refuzat minivacanţa guvernului de Sfânta Maria

  patru zeci de mii abuza de jandarmerie ...
  Peste 40.000 de cetățeni sesizează ONU, după abuzurile Jandarmeriei

  Obama a data unda verde pt instalarea socialismulu ...
  E oficial! SUA se îndreaptă spre socialism: Un prestigios sondaj Gallup explică noile preferinţe ale generaţiei Millennials

  ceea ce tie nu ti place altuia nu i face ...
  SUA condamnă sancţiunile impuse de către Turcia asupra importurilor de automobile, alcool şi tutun

  2 = o societate de huligani ...
  Lovitură pentru guvernul DĂNCILĂ! Dezvaluiri incendiare despre planurile instaurării dictaturii în România! Măcelul aplicat de jandarmi confirmă totul

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Specializat

  Politic

  Economie mondiala

  Actualitate

  Auto

  Piata farma

  Real estate

  Extern

  Util