Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate Companii

Ce alegi în concediu? Asigurarea privată vs. Cardul european de sănătate

Actualitate Companii - Andreea Stoica / andreea.stoica@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2013-07-16

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Anul trecut, peste 11 milioane de români au călătorit în străinătate
MediHelp: Se pare că sunt neînţelegeri în ceea ce priveşte diferenţele dintre o asigurare privată de sănătate şi cardul european de sănătate


Anul trecut, peste 11 milioane de români au călătorit în Uniunea Europeană pentru vacanţe sau business, dar şi în Statele Unite ale Americii, Asia sau Africa (aceasta reprezintă o creştere de 2% faţă de anul 2011), conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).
În acest context, pentru a evita anumite probleme, anumite costuri neaşteptate rezultate în urma unei îmbolnăviri, persoanele pot alege să cumpere o asigurare medicală privată de călătorie sau pot opta pentru cardul european de sănătate.
"Pe perioada călătoriilor, românii îşi doresc să fie în siguranţă. Pe piaţă există produse de asigurare de călătorie, dar se pare că sunt neînţelegeri în ceea ce priveşte diferenţele dintre Asigurarea privată de sănătate şi Cardul european de sănătate", spun reprezentanţii MediHelp International, într-un comunicat de presă.

Cum se eliberează Cardul european de sănătate?

Cardul european de sănătate se eliberează gratuit, la cerere, pentru contribuabilii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul CNAS, pentru eliberarea acestui card, persoanele trebuie să completeze o cerere care trebuie depusă cu o copie după cartea de identitate şi cu dovada de asigurat pe ultimii cinci ani. Termenul de eliberare a cardului este de şapte zile lucrătoare de la data înregistrării cererii.
Conform MAE, valabilitatea cardului este de şase luni, însă serviciile medicale nu trebuie să depăşească ceea ce este necesar din punct de vedere medical în timpul şederii temporare.

Diferenţe greu de observat

"Diferenţele dintre Asigurarea privată de sănătate şi Cardul european de sănătate sunt greu de observat, în ceea ce priveşte acoperirea, costurile, serviciile incluse şi alte aspecte relevante", explică specialiştii companiei de asigurări private, MediHelp.
Conform acestora, prima diferenţă este cea legată de acoperirea teritorială. Astfel, Asigurarea privată de sănătate este europeană sau internaţională (preţurile unei astfel de poliţe variind în funcţie de ţara vizitată sau de regiune.
În schimb, Cardul european de sănătate poate fi folosit doar în cele 27 de state din Uniunea Europeană, plus Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.
De asemenea, există diferenţe în ceea ce priveşte furnizorul medical şi acoperirea costurilor. Asigurarea de călătorie oferă libertatea de alegere pentru orice spital sau clinică, fie public, fie privat. În ceea ce priveşte costurile, acestea sunt acoperite, în limita  unei sume, în funcţie de asigurarea de călătorie aleasă.

Cardul european de sănătate - doar servicii medicale publice

În cazul cardului, furnizorul de servicii medicale este reprezentat de clinicile şi spitalele publice, iar acoperirea costurilor este supusă legislaţiei din fiecare ţară: tratamentele pot fi gratuite sau pot necesita plăţi adiţionale.
Specialiştii MediHelp mai precizează că perioada de utilizare a unei asigurări este pe toată durata contractului, în timp ce cardul este valabil şase luni.
În plus, asigurarea include unele servicii precum naşterea, medicamentele, evacuare aeriană în caz de urgenţă, CT, MRI sau radiografii de tip PET, iar Cardul european include doar tratamentele medicale necesare pe timpul şederii determinate.
"Pentru că românii au început să călătorească din ce în ce mai mult în diverse locuri, au nevoie să găsească o modalitate eficientă de a-şi proteja sănătatea chiar şi când sunt peste hotare. Cardul european de sănătate are beneficii specifice pentru cei care se confruntă cu o problemă de sănătate neaşteptată pe durata şederii lor temporare în afara ţării. Totuşi, nu este utilă pentru persoane care vor să aibă permanent acces la servicii medicale în afara ţării de rezidenţă", spune Alida Coman, coordonatorul de Marketing şi PR al MediHelp International.

Studiile arată că peste 8 milioane dintre românii care pleacă în vacanţă au călătorit cu maşina în ţările din Uniunea Europeană. Cel mai mare număr al călătoriilor de afaceri a fost tot în cadrul Uniunii Europene, dar şi în Statele Unite ale Americii şi Asia
 
 • Currently 3.75/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 3.8 din 4 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Kakai investitori? Turci, tatari, rusi? ...
  Târgu Jiu: Investitorii străini se relochează în țări vecine României, din lipsa forței de muncă

  GORJ 4/8 ILIE 4/8; Gorj 7/4 Hristos 7, Ilie 4; GOR ...
  Se anunță noi investiții în județul Gorj

  Mai important zicem noi romanii este prestatia spe ...
  Guvernul a aprobat prelungirea termenului de valorificare a productiei pentru producatorii de tomate

  pilonul doi este ca la caritas sau fni ...
  Guvernul a deschis cutia Pandorei cu Pilonul II de pensii

  Nu trebuie sa fi fost soarece de birou din Ministe ...
  Guvernul a deschis cutia Pandorei cu Pilonul II de pensii

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Opinii

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Specializat

  Politic

  Economie mondiala

  Actualitate