Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (6) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate Companii

Problemele farmaciilor vor ţine în loc piaţa de software dedicat

Actualitate Companii - Andreea Stoica / [email protected]
(citeste alte articole de acelasi autor »)În 2010, este puţin probabil ca veniturile din implementările aplicaţiei Pharmec în farmacii să cunoască o creştere considerabilă

Data adaugarii: 2010-04-14

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Pluriva: Estimăm că piaţa se va menţine la 4,5 milioane euro, ca şi în 2009
Dificultăţile cu care se confruntă farmaciile reprezintă principala cauză
Lunile următoare o redresare a acestei pieţe este puţin probabilă


Dificultăţile cu care farmaciile se confruntă din cauza prelungirii termenelor de plată pentru medicamentele compensate şi gratuite vor determina o stagnare a pieţei de software farmaceutic. "În condiţiile în care multe dintre farmacii se confruntă cu probleme serioase provocate de întârzierea banilor pe care ar trebui să-i primească de la casele de asigurări pentru reţetele compensate, anul acesta este puţin probabil ca veniturile din implementările aplicaţiei Pharmec în farmacii să cunoască o creştere considerabilă", a declarat, într-un comunicat de presă, general manager Pluriva, Georgian Roşu.

În ultimele 6 luni numărul farmaciilor închise l-a depăşit pe al celor înfiinţate

"Estimăm că piaţa se va menţine la o valoare de 4,5 milioane de euro, aşa cum a fost înregistrată şi în anul 2009, în condiţiile în care în ultimele şase luni numărul farmaciilor închise l-a depăşit pe al celor înfiinţate", a mai spus acesta.
De asemenea, reprezentanţii companiei mai consideră că pentru lunile următoare o redresare a pieţei farmaceutice este puţin probabilă,  singurele aspecte pozitive putând fi identificate în rândul farmaciilor sau lanţurilor care dispun de lichidităţi şi îşi consolidează poziţia pe piaţă.
De asemenea, compania a mai anunţat că aplicaţia Pharmec îşi menţine poziţia de lider de piaţă pentru programele software destinate farmaciilor, ajungând în primele luni ale anului curent la un număr de 2.400 de farmacii în portofoliu, ceea ce reprezintă peste 40% din totalul pieţei de soft farmaceutic. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, compania Pluriva, cea care dezvoltă softul farmaceutic, a înregistrat o creştere de 10% a numărului de farmacii ce utilizează aplicaţia Pharmec la nivelul întregii ţări.

Georgian Roşu a mai afirmat că în 2010 compania se va concentra asupra dezvoltării unor noi funcţionalităţi ale aplicaţiei Pharmec - ce vor fi cuprinse în noua versiune Pharmec 6.0, versiune preconizată a fi lansată spre sfârşitul lui 2010. Soluţia Pharmec este implementată la nivel naţional printr-o reţea de parteneri specializaţi ce a crescut în ultimele luni ale anului 2009, ajungând la un număr de 75 de consultanţi. Pentru perioada următoare Pharmec urmăreşte o extindere progresivă pe alte pieţe din Europa de Sud-Est. Un prim pas în această direcţie a fost realizat la sfârşitul anului trecut, prin implementarea softului în mai multe farmacii ale lanţului Pharmos din Serbia, urmând ca în lunile următoare să fie efectuate implementări la nivelul întregului lanţ. Pe viitor, Pharmec vizează implementarea soluţiei IT şi în alte farmacii independente din Serbia - aproximativ 400, dar şi în alte ţări din zonă.
Pluriva este o companie românească ce are ca principal domeniu de activitate dezvoltarea de soluţii informatice pentru întreprinderile mari şi mijlocii din România şi din străinătate: ERP, dezvoltare software, servicii informatice de business şi servicii media. În anul 2009, Pluriva a înregistrat o cifră de afaceri de 4 milioane de euro. Pluriva numără în prezent peste 100 de angajaţi.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 2 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  adu rezerva bancara a Romaniei de la Londra la Buc ...
  Raport dur al BNR. Previziunile de utim moment despre creditele ipotecare și cele de consum

  pe cand o intalnire Tudose Macron pt fabricarea de ...
  Premierul Poloniei, Beata Szydlo, merge la Paris pentru convorbiri cu Emmanuel Macron

  demisia sultanei de jermania. ...
  Opţiunile Angelei Merkel după eşecul negocierilor pentru formarea noului guvern

  luati ex D nei primar Firea si face ti firme apa ...
  27.564 locuri de muncă vacante la nivel naţional

  asta din imagine a avut 4 la scoala si a ajuns pre ...
  Costel Alexe, Președinte PNL Iași: Nu ne mai permitem să asistăm impasibili la haosul fiscal care va lovi România!

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: