Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate Companii

Sorin Minea: Mulţi producători de mezeluri au scăzut calitatea, pentru a rezista pe timp de criză

Actualitate Companii - Adrian Ungureanu
(citeste alte articole de acelasi autor »)Potrivit afirmaţiilor făcute de Sorin Minea, toate produsele au acelaşi gust, doar că sunt ambalate altfel

Data adaugarii: 2009-11-19

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Preşedintele Romalimenta şi totodată directorul general al Angst critică comportamentul acestora
În opinia sa, scăderea preţurilor ar fi fost o metodă mai bună pentru menţinerea volumelor de vânzare


Mulţi producători de mezeluri au preferat să scadă calitatea alimentelor şi nu preţurile, pentru a-şi păstra volumul vânzărilor şi marja de profitabilitate pe perioada crizei, a declarat Sorin Minea, preşedintele Romalimenta. "În acest an, toată industria cărnii a mers prost. A fost o presiune imensă pe preţuri în jos. Preţurile în lei au crescut cu câteva procente, dar creşterea a fost aplatizată de discounturile făcute către magazine. Ca să meargă pe o marjă de profit de 4-5%, producătorii ar fi trebuit să crească preţurile cu 12-18% în acest an, ţinând cont şi de devalorizarea leului", a spus Sorin Minea, preşedintele Romalimenta, federaţie care reuneşte patronatele din industria alimentară.

Importurile de materie primă au menţinut valoarea pieţei la cea de anul trecut

Sorin Minea a menţionat că aproximativ 70% din materia primă folosită la preparatele din carne de porc provine din import. Reprezentantul patronatelor din industria alimentară a adăugat că, în aceste condiţii, valoarea pieţei cărnii de porc şi a preparatelor din carne a rămas la nivelul anului trecut, respectiv circa 800 de milioane de euro, iar volumul vânzărilor a suferit o scădere de câteva procente. "Pentru a nu avea pierderi, mulţi producători au umblat la calitate. Piaţa românească a mezelurilor este atipică.
Produsele de calitate foarte proastă au marja de profit foarte mare, iar cele foarte bune au o marjă foarte mică de profitabilitate", a mai spus Minea, care deţine şi funcţia de director general al producătorului de mezeluri Angst.

Sorin Minea: O mare parte dintre produse s-au prostit înfiorător


Pentru a exemplifica scăderea abruptă a calităţii în ultima perioadă, preşedintele Romalimenta, dar şi directorul general al Angst, a povestit că în fiecare lună, alături de colegii de la Angst, cumpără diverse produse de la mai multe firme şi le consumă împreună. "Ultima dată, cu excepţia mea, nimeni n-a mai mâncat nimic. O mare parte dintre produse s-au prostit înfiorător. Toate au acelaşi gust, chiar dacă aspectul e impecabil, dar mulţi nu ştiu că ambalajul nu are nicio legătură cu calitatea produsului", a mai spus Minea.

Declaraţia lui Sorin Minea este una şocantă, atât pentru consumatori cât şi pentru industrie. Afirmaţiile şefului patronatelor din industria alimentară nu deservesc nici piaţa de mezeluri, nici interesele unui patronat şi poate nici ale afacerilor proprii pe care le gestionează la Angst. Termenul "mulţi producători" este vag şi poate include un număr foarte mare de companii şi, printre acestea, şi Angst, din moment ce nu face nicio referire specifică. Nu vorbeşte despre companii mari, nici despre firme mici. Declaraţia dumnealui este cu atât mai suspectă dacă te gândeşti că este un jucător activ în piaţă, iar discreditarea celorlalţi jucători să fie o metodă mai puţin ortodoxă de a câştiga clienţi. - Adrian Ungureanu
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  CEAȚA 5/13 IISUS 5, MARIA 5, TIȘBITUL 13; C.EA. ...
  CNAIR: Toată rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi este deschisă circulației. Se circulă în condiții de ceață în 16 județe

  KIM JONGUN si KIM JONG DOI= dracBEA PENTRU NOI(tat ...
  Ce facem în faţa cocktail-ului exploziv de incompetenţă?

  CEAUSEL si CEAUSICA= dracNEA- VIORICA. LA TARGOVIS ...
  Ce scrie presa străină despre protestele din România

  PT nr 5: CORECT ! TOATE DIKTATURILE DE PARTID DE D ...
  Andreea Paul: Cerem fiecărui demnitar român: Raportul anual de activitate însoțit de Raportul cheltuielilor publice cu mandatul său și o lege pentru sancționarea celor care nu o fac!

  toate ”organele de partid si de stat” au fost ...
  Andreea Paul: Cerem fiecărui demnitar român: Raportul anual de activitate însoțit de Raportul cheltuielilor publice cu mandatul său și o lege pentru sancționarea celor care nu o fac!

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: