Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (7) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate Companii

S-a lansat primul brand românesc de sisteme GPS

Actualitate Companii - Adriana Gera
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Data adaugarii: 2008-04-17

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Piaţa de sisteme GPS din România a crescut exploziv începând cu 2006, an în care s-a lansat prima soluţie de navigare GPS pentru România. Prin urmare, această piaţă este estimată să crească anul acesta cu aproximativ 50 de procente, conform unei declaraţii făcute ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către Voicu Oprean, General Manager al companiei AROBS. După ce a înregistrat o cifră de afaceri de 10 milioane de euro pentru anul 2007, cu 40.000 de unităţi vândute, se aşteaptă ca în anul 2008 piaţa GPS să crească cu 5 milioane de euro, la 15 milioane euro.
În ceea ce priveşte vânzările retail online din România, în anul 2007 s-au înregistrat 2,4 milioane de euro, adică aproximativ 25% din vânzările totale de GPS, iar pentru 2008 se aşteaptă să crească cu cel puţin 20 de procente.
Îmbunătăţirea hărţilor pentru România ar putea duce anul acesta la o creştere semnificativă a pieţei autohtone a dispozitivelor GPS. "Estimăm o creştere a pieţei dispozitivelor GPS de cel puţin 50% atât pe fondul creşterii detalierii hărţilor, cât şi al intrării pe piaţă a unor noi producători, şi piaţa se va segmenta foarte mult", a declarat Oprean.
Până acum, cel mai bine vândute dispozitive GPS în România au fost: PND-urile, Smartphone-urile cu GPS şi sistemele PDA cărora li se poate transfera programul necesar navigaţiei printr-un dispozitiv GPS pe Bluetooth. Conform retailerilor, Mio conduce în topul celor mai bine vândute mărci pe piaţa autohtonă.

O altă declaraţie a lui Voicu Oprean a fost: "Pentru 2008 estimăm o cifră de afaceri de 4-5 mil. euro pe partea de distribuţie sisteme de navigare şi smartphone-uri cu GPS, distribuţia de GPS reprezentând cca 50 la sută din cifra de afaceri globală a firmei".
Cei mai importanţi jucători pe piaţa internaţională sunt: TomTom şi Garmin, care împreună deţin o cotă de piaţă estimată la 50 de procente. Pe plan mondial, se estimează că GPS-ul va fi printre tehnologiile cu cea mai mare creştere, conform Forbes. În anul 2007 s-a înregistrat o creştere a numărului de unităţi vândute de 488 la sută, conform unui studiu al NPD Group, citat de Forbes.
AROBS Transilvania Software a lansat, ieri, Smailo, primul brand românesc de sisteme de navigaţie GPS. Smailo se poziţionează ca un device adresat posesorilor de maşini middle-class şi este comercializat la preţul de 699 lei cu Harta Europei de Est sau 799 lei cu Harta Europei cu 43 de ţări (TVA inclus).
Smailo este în momentul de faţă un sistem de navigaţie GPS accesibil, cu ecran de 4.3 inci şi cea mai completă hartă, disponibil pe piaţa românească. Legat de această lansare, Voicu Oprean a declarat: "Smailo a apărut ca urmare a creşterii cererii consumatorilor pentru produse dedicate de navigaţie GPS, dar şi din dorinţa AROBS de a-şi consolida poziţia pe piaţa dispozitivelor cu GPS încorporat. Smailo vine la un preţ foarte accesibil, ceea ce sperăm să contribuie la transformarea acestui sistem GPS de navigaţie într-un lucru absolut necesar pentru toţi participanţii la trafic din România".

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  LEGEA ANTIdracNEA A FOST APROBATA DE UE ! ...
  Eurodeputaţii aprobă recomandările detaliate ale comisiei speciale privind infracţiunile fiscale

  ALTA TAXA pesede LA BUGET CA ORICUM NU VA DA NICIO ...
  Persoanele fizice şi juridice sunt obligate să îşi asigure împotriva dezastrelor naturale toate construcţiile cu destinaţia de locuinţă

  Trebuie comunicat Realitatii TV ca acum in emisiun ...
  Ultimul drum al Regelui Mihai I

  mi-am luat popcorn, sa urmaresc prabuselnitza in d ...
  Sperietoarea Split TVA

  de ce sunt permisi fosfatii, nitratii, nitritii, a ...
  Aditivii de fosfat în carnea de kebab: propunerea Comisiei merge mai departe

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: