Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate Companii

Creşteri-record pe piaţa construcţiilor din România, până în 2010

Actualitate Companii - Adriana Gera
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2008-04-17

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Avansul prognozat pentru 2008 pe piaţa locală, între 20% şi 35%
"Bucureştiul este încă liderul incontestabil pe segmentul de office"

Piaţa locală a construcţiilor a urcat anul trecut cu 33,6 la sută, la 15 miliarde de euro, şi va înregistra creşteri record până în 2010. Acestea se vor produce pe fondul dezvoltării economice şi accesării de fonduri europene, destinate în principal sectorului de infrastructură, se afirmă într-un studiu al firmei poloneze PMR, informează Mediafax. Potrivit Patronatului Societăţilor din Construcţii şi Asociaţiei Române a Antreprenorilor în Construcţii, piaţa locală a înregistrat anul trecut o valoare de circa 10 miliarde de euro, avansul prognozat pentru acest an fiind cuprins între 20 şi 35 la sută.
În studiul firmei poloneze de consultanţă şi cercetare PMR se arată că pe segmentul construcţiilor comerciale, investitorii şi dezvoltatorii au început să caute noi amplasamente, în contextul majorării preţurilor la terenuri şi al saturaţiei relative a pieţei din Capitală, zonă care a dominat acest sector în ultimii ani. Oraşele Cluj-Napoca, Timişoara sau Constanţa sunt destinaţiile noi vizate de investitorii interesaţi să dezvolte centre comerciale sau proiecte industriale, având în vedere preţurile mai mici ale terenurilor, puterea mare de cumpărare şi localizarea geografică apropiată de graniţa cu Europa de Vest sau de Marea Neagră. "În acest moment, Bucureştiul este încă liderul incontestabil pe segmentul de office, din punct de vedere al stocului existent şi proiectelor anunţate. Deşi numărul relativ limitat de proiecte anunţate menţine nivelul cererii mult peste cel al ofertei, este de aşteptat ca acestea să ajungă la un echilibru în 3-4 ani", se arată în studiul PMR.

"Guvernul României a trasat planuri foarte ambiţioase pentru construcţia de autostrăzi"

Totodată, analiştii apreciază că România va aloca fonduri importante pentru segmentul de infrastructură de transport şi lucrări de mediu. Astfel, valoarea totală a proiectelor de infrastructură de transport se va ridica, în intervalul 2007-2013, la 5,7 miliarde de euro, din care 4,6 miliarde de euro reprezintă fonduri europene. Totodată, alte 5,6 miliarde de euro vor fi alocate pentru lucrări de mediu, din care 4,5 miliarde de euro prin finanţări ale Uniunii Europene.
"Guvernul României a trasat planuri foarte ambiţioase pentru construcţia de autostrăzi, intenţionând să realizeze peste 1.800 de kilometri până în 2013, în urma unor investiţii de până la 13 miliarde de euro", precizează PMR.
Investiţii importante vor fi alocate şi pentru construcţia de aeroporturi, în contextul în care România a înregistrat rate ridicate de creştere a traficului de pasageri, care a urcat cu 40 de procente anul trecut.
Pe segmentul lucrărilor de mediu, majoritatea fondurilor vor viza reţelele de apă şi managementul deşeurilor, mai precizează autorii studiului. "Lucrările de inginerie civilă vor avea o perioadă de creştere puternică. Ne aşteptăm ca acest segment să urce peste ritmul de creştere a pieţei", a afirmat Ovidiu Oancia, coautor al studiului.

Sub raportul mărimii şi calităţii, multe dintre locuinţele din România necesită renovări

Pe sectorul rezidenţial, firma de consultanţă consideră că locuinţele din România sunt diferite faţă de cele din majoritatea statelor Uniunii Europene, sub raportul mărimii şi calităţii, multe dintre acestea necesitând renovări.
În acelaşi timp, deficitul de locuinţe de pe piaţă este estimat la circa un milion de unităţi. "Până în 2010, vor fi realizate anual circa 50.000 de locuinţe", estimează PMR. Potrivit studiului, îmbunătăţirea standardului de viaţă a populaţiei a condus la extinderea pieţei creditelor pentru locuinţe, unul din efecte fiind avansul important al preţurilor de vânzare.
Printre factorii care ar putea influenţa negativ piaţa construcţiilor se numără deficitul de forţă de muncă, precum şi capacitatea redusă a firmelor de construcţii româneşti de a prelua proiecte de dimensiuni mari.

 
 • Currently 1.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 1.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de texanu:
  FACI PE DRAKU 300 DE EURO PE LUNA....POATE DAR PE PAMINT....CIT FACI? TERMINATI CU PROSTIILE ASTEA JIDANESTI.....SI APUCATIVA DRAKULUI DE CEVA SERIOS......
  2008-04-21, 07:02:07 (adresa: 75.46.212.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

ai numai gainuse ! 3 ...
Israel: Vizită controversată a lui Viktor Orban

Din acest articol romanii au aflat doua stiri ...
Israel: Vizită controversată a lui Viktor Orban

1 erata:.....muLte ...
Anunț TERIBIL al autorităților pentru pensionarii români: Nicio pensie nu se mai plătește

elitistii astia nu te mai lasa sa zugravesti ,nici ...
Olguța Vasilescu a cedat NERVOS în direct

NOI CU PENSIONARII-N FRUNTE / VOM AVEA VICTORII MU ...
Anunț TERIBIL al autorităților pentru pensionarii români: Nicio pensie nu se mai plătește

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: