Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate Companii

Proprietarul Alro şi InterAgro vor construi o termocentrală de minim 1000 MW

Actualitate Companii - Adriana Gera
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2008-04-16

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Platforma pe care se va construi se află pe malul Dunării, la 90 km de Slatina
Termocentrala va fi una pe cărbune, cu o capacitate de minimum 1.000 MW

Compania olandeză Vimetco, proprietarul producătorului de aluminiu Alro Slatina, şi grupul InterAgro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, au înfiinţat o companie mixtă care va construi o termocentrală de mare capacitate, în apropiere de Turnu Măgurele, informează Mediafax.
Noua companie, numită TM Power şi deţinută în mod egal de cele două companii, va avea ca principal obiect de activitate realizarea unei termocentrale pe cărbune, cu o capacitate de minimum 1.000 MW, se arată într-un comunicat al Vimetco.
Platforma industrială, pe care funcţiona o subsidiară a InterAgro, înaintea implementării proiectului de construire a termocentralei, se află pe malul Dunării, la 90 de kilometri de Slatina.
Atât Alro, cât şi InterAgro sunt mari consumatori de energie electrică. Alro are un consum anual constant, de aproximativ 450 MW. "Nou-înfiinţata companie reprezintă primul parteneriat strategic încheiat de Vimetco pentru a intra pe piaţa de energie electrică din România. Crearea TM Power demonstrează angajamentul nostru în implementarea strategiei de integrare pe verticală şi în asigurarea necesarului de energie electrică pentru combinatul de aluminiu din Slatina. Suntem încrezători că proiectul va fi demarat anul acesta şi, până la finalul lui 2012, vom avea primele livrări de energie electrică", a declarat Christian Wuest, CEO Vimetco.

Vimetco deţine şi operează capacităţi de producţie a energiei electrice de peste 1.000 MW, în China

După concluziile studiului de prefezabilitate, compania nou-creată a contractat consorţiul format din Trapec-Tractebel Project-Managers, Engineers & Consultants (România) şi Tractebel Engineering Energy & Industrial Solutions Unit (Belgia), pentru realizarea unui studiu de fezabilitate şi a altor servicii adiacente.
Vimetco deţine şi operează capacităţi de producţie a energiei electrice de peste 1.000 MW, în China.
Cel mai recent grup de energie de 300 MW a fost pornit în ianuarie 2008, iar un altul, cu o capacitate similară, este în proces de construire. Compania este un producător integrat pe verticală de aluminiu primar şi prelucrat, care deţine unităţi în România şi în China, un holding în Olanda şi o companie de management în Elveţia. Vimetco NV controlează capacităţi de producţie a aluminiului care totalizează 680.000 de tone pe an, având circa 12.000 de angajaţi. Acţiunile Vimetco au fost listate la Bursa de la Londra, la data de 2 august 2007.
InterAgro este o companie privată, cu capital mixt româno-britanic, înfiinţată în 1994, care are ca principale domenii de activitate cultura cerealelor şi a plantelor tehnice şi comerţul exterior, cu precădere exportul de îngrăşăminte chimice pentru agricultură. Activitatea de comerţ exterior a fost preluată de InterAgro de la acţionarul majoritar, compania-mamă Interaction SRL, companie privată cu capital mixt româno-britanic, înfiinţată în 1991.

Grupul de utilităţi Electricite de France (EdF) analizează posibilitatea realizării unor investiţii în unităţi de producere a energiei electrice în România, luând în considerare diverse proiecte sau achiziţii în domeniile energiei regenerabile, hidro şi termo. "Analizăm încă de anul trecut astfel de proiecte şi chiar am localizat câteva relevante pentru noi, însă nu putem vorbi de o decizie în acest moment", a declarat, ieri, directorul de dezvoltare pentru Europa Centrală şi de Est al grupului, Serge Bouvier. Astfel, EdF caută oportunităţi de investiţii în producerea de energie pe toate segmentele acestui sector, vizând chiar achiziţia unor centrale hidroelectrice sau termoelectrice mari şi retehnologizarea lor. Totodată, grupul francez este interesat, potrivit lui Bouvier, de unităţi de producere a energiei eoliene. "Nu se poate vorbi încă de o investiţie concretă", a spus el. Reprezentantul EdF a adăugat că, în funcţie de tehnologia pe care o vor alege autorităţile de la Bucureşti, pentru cea de-a două centrală nucleară, compania este interesată să se implice în acest proiect. Bouvier nu a putut specifica o sumă alocată în acest an de grup pentru investiţii în România.

 
 • Currently 4.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 4.0 din 5 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  bey 1, vrei sa ti repare conducta de apa din Bc,Dr ...
  Vizita ministrului Sanatatii si a ministrului Finantelor Publice la Constanta

  bey 1, vrei sa ti repare conducta de apa din Bc,Dr ...
  Vizita ministrului Sanatatii si a ministrului Finantelor Publice la Constanta

  Ii rugam pe tinerii care nu au cunoscut comunismul ...
  Vizita ministrului Sanatatii si a ministrului Finantelor Publice la Constanta

  21 iulie ziua nationala a Belgiei, sarbatorita cu ...
  WhatsApp anunță schimbări importante. Cum sunt afectați utilizatorii.

  Cu ocazia zilei mele, urez Aviației Române și F ...
  Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: